Το “κύμινο“ είναι ιθαγενές φυτό με ύψος 20 – 30cm που καλλιεργείται κυρίως από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και την Ινδία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει η καλλιέργειά του στην Κίνα και το Μεξικό. H Iνδία παράγει το 70% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ καταναλώνει το 90% από το παραγόμενο της ποσοστό.
Οι ιδιόμορφοι σπόροι του αποξηραίνονται και χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική, ολόκληροι ή αλεσμένοι. Έχει δυνατό, ζεστό, γήινο, έντονο και ιδιαίτερο άρωμα, χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Αρωματίζει υπέροχα λουκάνικα, kebab και φαγητά με βάση τον κιμά.
Το συναντάμε σε πολύ διάσημα καρυκεύματα όπως το Ras el Hanout, το Adobo, το Garam.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 800γρ.