Υλικά για 1kg κρέας
- 1kg μοσχαρίσια σπάλα (προτείνεται 20% περιεκτικότητα σε λίπος)
- 40g Καρύκευμα για μοσχαρίσιο λουκάνικο ”Carne”
- Έντερο φυσικό βρώσιμο της επιλογής σας
- 30-40ml νερό
Προετοιμασία
- Περάστε το κρέας από τη μηχανή του κιμά (σίτα 8mm)
- Καρυκεύστε το κρέας και ζυμώστε καλά, συμπληρώνοντας και το νερό για καλύτερη κατανομή των μπαχαρικών
- Γεμίστε το έντερο με τον ζυμωμένο κιμά
- Αφήστε τα λουκάνικα να στεγνώσουν σε σκιερό και δροσερό μέρος
Μαγειρική αξιοποίηση
- Ψήστε σε σχάρα, τηγάνι ή φούρνο για λίγα λεπτά, με ιδιαίτερη προσοχή για να μην στεγνώσει
- Δοκιμάστε το δίπλα σε έναν χειροποίητο ζεστό πουρέ πατάτας με φρέσκο βούτυρο
- Καλή σας όρεξη!
Τips: Aνάλογα με το κομμάτι κρέατος που θα χρησιμοποιήσετε, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον λίπος για να έχετε μία τελική περιεκτικότητα 20% στο τελικό σας παρασκεύασμα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Παραδοσιακό Χωριάτικο Λουκάνικο (εδώ)
(Βασική συνταγή)
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ”FARMA” ΜΒ301
”Καρατζοβίτικο” Χωριάτικο Λουκάνικο Με Καπνιστή Πάπρικα Αριδαίας (εδώ)
(Βασική συνταγή)
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ”ΚARATZOVA” MB302
Παραδοσιακό ”Σισιλιάνικο” Λουκάνικο (εδώ)
(Βασική συνταγή)
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΝΟΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ”SALSICCIA SICILIANA” MB303
Λουκάνικο Τ. Τζουμαγιάς (εδώ)
(Βασική συνταγή)
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ”IRAKLIA” MB304
Λουκάνικο Από Κοτόπουλο (εδώ)
(Βασική συνταγή)
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ”ΒELLISSIMO” MB305
Καραμανλίδικο Λουκάνικο (εδώ)
(Βασική συνταγή)
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ”ΚARAMANLI” MB307